top of page

vr 26 apr

|

Melle

Compagnie Bougie nodigt uit: MYRDDIN

Myrddin is niet zomaar een flamencogitarist, hij is een uitzonderlijk veelzijdig talent dat de zaal vult met puur muzikaal genie. Zijn muziek is zowel ritmisch als diep emotioneel. Een muzikant van wereldformaat te gast bij Compagnie Bougie!

Compagnie Bougie nodigt uit: MYRDDIN
Compagnie Bougie nodigt uit: MYRDDIN

Tijd en locatie

26 apr 2024 20:00 – 21:30

Melle, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle, België

Over het evenement

De muziek van Myrddin gaat door merg en been en is zowel hartstochtelijk ritmisch als diep emotioneel. Hij beheerst  de compás van flamenco volledig wat hem de vrijheid geeft om te converseren met elementen uit jazz of klassieke muziek. Zijn snelheid lijkt soms buitenaards, maar wie de tijd neemt om intensief naar zijn muziek te luisteren, vindt al snel een immense wereld  van pure emoties, schoonheid en rust. Na zes albums en talloze concerten bewijst Myrddin dat grote virtuozen niet per se uit Spanje hoeven te komen.

Op de prille leeftijd van elf jaar leerde zijn vader hem klarinet spelen in jazz- en gipsy- swingstijl; hij werd onderdeel van  het familieorkest en deed zijn eerste ervaringen op het podium. Een klassieke melodie gecomponeerd op de gitaar deed hem zijn vader vragen om hem de basis van flamencogitaar te leren. Vrij snel daarna leek Myrddin klaar voor het echte werk en ging naar Andalusië  om te leren van Manolo Sanlucar en Gerardo Núñez. Het stimuleerde hem om te componeren in zijn eigen unieke taal, diep geworteld in de pure flamencotraditie maar verrijkt door een grenzeloze creativiteit.

Luister / kijk hier een fragment

Of het volledige kanaal van Myrddin

“When listening to Myrddin I hear much more than only guitar. I get drawn in, enticed to join his quest, as if he wants me to participate. Just like in theatre, the curtain is drawn to the sides, the spotlights are lit, silence sets in and you feel like anything is possible. Wonderful, inexplicable things are about to happen. I hear Myrddin, and I get carried away in his seeking meditation that suggests anonymity and witness a deep lyrical experience.”

– Wannes Van de Velde

We zijn vereerd dat Myrddin een tussenstop bij Compagnie Bougie kan maken. Een warme welkom aan iedereen om deze absolute topper te komen bewonderen. We kijken er als collectief alvast heel erg naar uit!

Aanvang: 20h, welkom vanaf 19h30

Prijs : 23 €

(Na inschrijving zal je een mail van ons ontvangen met verdere info en betaaluitnoding.)

Deel dit evenement

bottom of page