top of page

wo 29 mei

|

Melle

Compagnie Bougie nodigt uit: PAUL VERHAEGHE - lezing over "Onbehagen"

Verhaeghe komt in deze lezing met een wetenschappelijk onderbouwde analyse. In zijn herkenbare vlotte en toegankelijke stijl gidst hij ons langs inzichten over deze tijd en verwachtingen voor onze toekomst. Iedereen welkom, specifiek de therapeutische sector, inclusief vragenronde.

Compagnie Bougie nodigt uit: PAUL VERHAEGHE - lezing over "Onbehagen"
Compagnie Bougie nodigt uit: PAUL VERHAEGHE - lezing over "Onbehagen"

Tijd en locatie

29 mei 2024, 20:00 – 22:00

Melle, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle, België

Over het evenement

Ondanks de welvaart op alle vlakken heerst er een groot onbehagen in onze maatschappij. Dit gevoel is van alle tijden en maakt deel uit van ons mens-zijn. Paul Verhaeghe laat in zijn boek 'Onbehagen' zien dat iedere tijd een eigen gevoel van onbehagen heeft, met de daarbij horende typische problemen – zoals in onze tijd burn-out, narcisme of de angst om uitgesloten te worden.  Hoe kunnen wij onze samenleving typeren, op welke manieren bepaalt die ons als individu, en welk onbehagen sluit daarbij aan? In hoeverre beïnvloedt het doorgedreven individualisme in de westerse wereld het collectieve gevoel van onrust? In zijn boek Onbehagen kiest Verhaeghe voor een wetenschappelijk onderbouwde analyse, wars van op ideologie gebaseerde kritieken en utopische oplossingen. In zijn herkenbare vlotte en toegankelijke stijl gidst hij ons langs inzichten over deze tijd en verwachtingen voor onze toekomst.

Paul Verhaeghe is doctor in de klinische psychologie en emeritus hoogleraar aan de Universiteit Gent. Daarnaast is hij praktiserend psychoanalyticus. Met Liefde in tijden van eenzaamheid (1998) brak hij door naar een algemeen en internationaal publiek. Na de bestsellers Het einde van de psychotherapie (2009), Identiteit (2012), Autoriteit (2015) en Intimiteit (2018) publiceerde hij de essays Over normaliteit en andere afwijkingen (2019) en Houd afstand, raak me aan (2020). In 2021 blikte hij in Wat brengt u hier?, het boek dat hij samen met Sarah Vankersschaever maakte, terug op zijn carrière.

Deze lezing is specifiek gericht naar de therapeutische sector, maar iedereen is welkom en zal vlot kunnen volgen.

Na de lezing is er nog ruim tijd voorzien voor het stellen van vragen.

Het boek zal ook te koop aangeboden worden in samenwerking met Standaard boekhandel Merelbeke, met eveneens mogelijkheid tot signeren.

PRAKTISCH:

Aanvang 20h

Welkom vanaf 19h30

PRIJS

23 € (incl drankje)

Deel dit evenement

bottom of page