top of page

za 25 feb

|

Melle

Wild & creative weekend - Feminine Art

Workshop waarin je creativiteit, genieten, radicale zelfliefde en je vrouwelijke wijsheid (verder) wakker maakt en centraal stelt. Je verbindt je elke workshop met de natuurlijke cycli en je laat je telkens inspireren door een kunstenaar.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wild & creative weekend - Feminine Art
Wild & creative weekend - Feminine Art

Tijd en locatie

25 feb 2023, 10:00 – 26 feb 2023, 16:30

Melle, Brusselsesteenweg, 9090 Melle, België

Over het evenement

Laat je meenemen door onze partner Ilse Makelberge op deze creatieve innerlijke reis...

Een weekend waar we langs enkele kunstenaars reizen die het ‘vrouwelijke’ onder de aandacht brengen: Frida Kahlo, Louise Bourgeois, Marlene Dumas, Gustave Klimt,… We verkennen de beeldtaal van het vrouwelijke: welke vormen, lijnen, kleuren, thema’s, symbolen, materialen,… voelen voor jou vrouwelijk aan? Om dit dieper te verkennen is ook de beweging naar de andere kant te maken: wat is -in beeldtaal- de andere pool? Hoe kunnen beide in een creatief werk samengebracht worden zodat je tot een balans komt die voor jou op dat moment klopt? In het exploreren van het vrouwelijke neem je ook het mannelijke mee.

Rond deze tijd zijn heel subtiel de eerste tekenen van de lente zijn al zichtbaar: sommige zaadjes beginnen zich voorzichtig te tonen. Het is de tijd waar je zorgvuldig je oor te luisteren legt bij één of meerdere van deze kiempjes: wat heb je de komende lente en zomer te doen? Wat heeft het innerlijk groeiproces van de afgelopen 3 maanden je opgeleverd? Je start dit proces -vanuit het niet weten- op in je art journal en brengt het nadien samen in een canvas.

Voor wie wil verkennen we ook intuïtief de basis van portret, zowel vooraanzicht, profiel en 3/4 portret.

Bekijk meer info en schrijf je in op Ilse's website via deze link.

Een impressie van de workshops kan je hier bekijken.

Deel dit evenement

bottom of page