top of page

zo 06 nov

|

Melle

YIN YOGA Workshop - een weg naar radicale aanvaarding

In deze workshop staat vertragen en loslaten voorop om in de diepere lagen van ons zijn te komen. Je leert ook de grondbeginselen van radicale aanvaarding, het liefdevol omarmen van wat zich aanbiedt. (met Miek Tanghe)

YIN YOGA Workshop - een weg naar radicale aanvaarding
YIN YOGA Workshop - een weg naar radicale aanvaarding

Tijd en locatie

06 nov 2022, 10:00 – 12:00

Melle, Brusselsesteenweg 265, 9090 Melle, België

Over het evenement

Yin yoga

Yin yoga is een langzame en meer meditatieve vorm van yoga, waardoor je ruimte krijgt om te vertragen, naar binnen te keren en je af te stemmen op zowel de fysieke sensaties in je lichaam, alsook je geest en je emoties.

In yin yoga worden zittende of liggende houdingen gedurende 3 tot 7 minuten aangehouden. Dit geeft de mogelijkheid om naar de diepere lagen van spanning in ons lichaam te gaan.

Door uit te rekken en te verdiepen in de houdingen, openen eventuele blokkades en kan energie zo vrijer stromen. Ook onze organen krijgen hun heling, via de energiebanen, ook meridiaanlijnen genoemd. Daarnaast heeft het beoefenen van yin yoga een kalmerende werking op ons zenuwstelsel.

De workshop

In deze workshop staat vertragen voorop. We vertragen en laten los om in de diepere lagen van ons zijn te komen.

We starten met een ademhalingsoefening (pranayama) en vervolgens kan je genieten van een serie zittende en liggende yogahoudingen die we gedurende een langere tijd gaan aanhouden. We maken de brug van denken naar contact maken met lichaamssensaties, van denken naar voelen en naar het toelaten van wat zich aandient in het moment.

Doorweven doorheen de workshop krijg je informatie aangereikt over yin yoga en over de principes van radicale aanvaarding (gebaseerd op het werk van Tara Brach). Dit kan een weg creëren naar omarmen van wat zich aandient in het moment, naar aanvaarden van wat er is. Radicale aanvaarding gaat voorbij aan de labels ‘goed’ en ‘fout’ en gaat voorbij aan dualiteit.

Als dat resoneert voor je, kan je je gedachten, emoties en inzichten die mogelijk in je opkomen neerschrijven. Breng dus zeker een schriftje mee.

We ronden af met diep ontspannende houdingen.

In deze workshop leer je:

·  Ademhalingsoefeningen die de ademhaling vertragen en verlengen om zo mogelijk een weg naar diep rust te creëren.

·  Lichaamshoudingen die rust geven aan je zenuwstelsel en het stromen van energie bevorderen.

·  De grondbeginselen van radicale aanvaarding, het liefdevol omarmen van wat zich aanbiedt.

Deze workshop is voor iedereen, geen ervaring nodig.

Workshop begeleider:

Yogadocent en Integratief Psychotherapeut Miek Tanghe

Inschrijven:

miek@compagniebougie.be

0478 54 23 70

Tarief:

25 € inclusief water – thee – gebruik yogamat, meditatiekussen en deken

Deel dit evenement

bottom of page