top of page
IMG_1709 2 BW.jpg

ROBIN CUVELIER

dromend - realiserend

 

integer - zachtmoedig

aanwezig - geïnteresseerd

 

liefhebbende partner van Eva 

 

enthousiaste pluspapa voor Emmely

medebezieler Compagnie Bougie 

 

architect 

 

toegepaste Taoïstische filosofie

therapeut in opleiding

Samen met mijn partner Eva startten we in het najaar 2022 Compagnie Bougie, ons huis voor rust, zelfontdekking en levenslust. Zoals Eva als coördinator op de voorgrond treedt, ben ik meer op de achtergrond de stuwende kracht in het uitbouwen van ons centrum.

 

Na mijn loopbaan als muzikant en architect dient zich een derde spoor aan. In deze twee fascinerende vakgebieden heb ik mijn dromen gerealiseerd, waardoor ik een rijkelijk gevuld en intens leven mocht leiden. Als sluitstuk stel ik me nu nog meer uitgesproken ten dienste van de ander en het grotere geheel.

 

Daarom startte ik een opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut. Als zoon van Nand Cuvelier (psycholoog, filosoof, theoloog, gekend van o.a. de axenroos) kon ik als appel ook niet al te ver van onze boom blijven vallen. Toch klopt het dat ik nu pas, op mijn 43 jaar, ook professioneel zijn werkgebied binnenstap. Vanuit mijn ervaring in de toegepaste Taoïstische filosofie, wil ik graag als compagnon de route mensen begeleiden naar een leven vanuit Wijsheid

 

Ik geloof in nuance en het niet-polaire denken, in oplossingen die eenvoudig en constructief zijn, in het samengaan van shen (stilte), chi (bewustzijn) en jing (vitaliteit). En dit in een gezond en energiek lichaam. Dit realiseer ik door tegelijk in te zetten op voor mij cruciale ontwikkelingslijnen: zinvol bezig zijn (true heart), voedende relaties onderhouden, stilte, een ontwikkelde seksualiteit, muziek / creatieve projecten, financieel vrij zijn, een vitaal lichaam én stromende energie om dit alles te blijven voeden.

 

Ik mag zeggen dat ik een gelukkig man ben.

Dit ben ik: integer - zachtmoedig, dromend - realiserend, aanwezig - geïnteresseerd , liefhebbende partner van Eva, enthousiaste pluspapa voor Emmely.

 

Begeleiding
Loop je vast op thema's zoals zingeving, kamp je met energietekort, heb je interesse in de oude wijsheid van de Taoïsten, ben je op zoek naar verdieping in een stresserend beroepsleven, zoek je naar expansie van jouw creativiteit, heb je als man interesse in een ontwikkelde seksualiteit, zoek je een klankbord of wil je meegenomen worden in de basisoefeningen van het lichaamsgerichte werk,... dan kan je bij mij terecht. 

 

Ik doe nog geen proceswerk – traumawerk. Dus ben je op zoek om stevige thema's aan te pakken, verwijs ik je graag door naar onze ervaren collega's – therapeuten.

Praktisch

In het kader van mijn opleiding beschouw ik deze gesprekken als stage-uren,

aan gereduceerd tarief van 40€/h.

 

CV & nog wat meer: 

° Geboren op 29 juni 1980 te Brugge.

° Op mijn 11 jaar speel ik trots mijn eerste concert.

° Ik studeer af als architect aan de St Lucas academie te Gent.

° Met mijn toenmalige partner verbouwen we een oude hoeve in de Ardennen tot een grote vakantiewoning.

° Als architect werk ik 20 jaar als ontwerper aan tal van uitdagende culturele en stedenbouwkundige projecten.

° Tussendoor werk  ik bij verschillende aannemers op de werven zelf, waar ik met eigen handen vol in de praktijk sta.

° Met mijn laatste band beleef ik mijn jongensdroom en gaan we op tournee langsheen enkel van de grote festivals in België en Nederland.

° Als componist breng ik een eigen album uit, waaruit mooie opdrachten in film, theater en dans ontstaan.

° Anderhalf jaar trek ik de wereld rond met mijn muziekproject 'Konsolo', waarbij ik muziek schrijf met lokale traditionele muzikanten. 

° Zingeving en tonnen energie vind ik in de lang geheimgehouden interne alchemie van de Taoisten.

° Voeding voor mijn honger naar ontwikkeling vind ik in tal van opleidingen en workshops; Ecoute ton corps, intuïtieve ontwikkeling, opleiding tot Vallei-coach, vijf ritmes dans, etc.

° Mijn beide ouders overlijden. Mijn vader als gelauwerd psycholoog, mijn moeder als mystica, gediagnosticeerd psychotisch.

° Als sluitstuk van een uitgesponnen therapeutisch proces schrijf ik een boek over mijn complexe jeugd in de schoot van deze twee bijzondere mensen.

° Ik ontmoet Eva en vanuit onze grote liefde ontstaat Compagnie Bougie. Emmely krijg ik er als plusdochter zeer graag bij.

° In ons collectief ben ik omringd met een prachtige groep mensen die betekenisvol werk doen, waar ik graag deel van uit maak.

robin@compagniebougie.be

0479 41 93 99

bottom of page