top of page
IMG_7547 VB.jpg

TOIA CORREA

warm, hartelijk & communicatief

 

empathisch, open-minded & positief

 

authentiek, beweeglijk & kunstzinnig 

 

lieve mama van Ivo, Gaston & Luz

 

partner van Jürgen

lesgever in de Alexandertechniek

 

(bewegings)coach

Ik ben opgeleid in de Alexander Technique Studio in Londen (2003). Alexandertechniek is een beproefde praktische methode om moeiteloos en vrij te leren bewegen en om pijn te leren voorkomen en verlichten. Ik gaf les in Londen, Montevideo en Gent, deels aan dansers, maar ook meer en meer aan mensen met lichamelijke aandoeningen door overbelasting of slechte houding. Heb je rug-, nek- of ademhalingsklachten, heb je (sport)blessures, een burn-out, concentratieverlies en worstel je met vermoeidheid? Met deze techniek herstel je de natuurlijke balans tussen hoofd en ruggengraat, leer je je lichaam opnieuw efficiënter bewegen en laat je spanning los. 

 

In de loop der jaren deed ik heel wat ervaring op met workshops in bedrijven en individuele begeleiding van mensen op de werkplek. De Alexander techniek kent ook therapeutische toepassingen. Om ook mijn studenten vanuit deze hoek te kunnen benaderen, volgde ik verschillende cursussen in de coaching en psychologie. Tijdens mijn opleiding in Londen heb ik me bovendien gespecialiseerd in A.T. toegepast op zwangerschap, bevalling en postnatale periode. 

Ik ben afkomstig uit Uruguay; mijn moedertaal is het Spaans, maar ik spreek ook Nederlands, Engels en Portugees. Na een eerder verblijf van verschillende jaren, verhuisde ik in 2020 opnieuw naar Gent met mijn Belgische man en 3 kinderen.

 

Dit ben ik: warm, hartelijk, communicatief, empathisch, open-minded, positief, authentiek, beweeglijk, kunstzinnig, lieve mama van Ivo, Gaston en Luz en partner van Jürgen.

CV
Theateropleiding in theaterschool “Alambique” (Montevideo,1992-1993)
Dansopleiding in dansschool “Contradanza” (Montevideo, 1995-1999)
Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Uruguay (Montevideo,1996-1998)
Dansopleiding "Contact improvisation" by Alito Alessi (Montevideo, 1998-1999)
Opleiding Alexandertechniek (Londen, 2000-2004)
Opleiding Eutokia, Alexandertechniek bij zwangerschap, bevalling en kraamzorg (Londen, 2003-2004)
Opleiding in “Esferakinesis” door Sylvia Mana (Buenos Aires, 2005-2006) 
Opleiding in Coaching a.h.v. Gestalt therapie (Uruguay, 2011-2013)

toia@compagniebougie.be

0493 91 64 82

www.alexandertechniektoia.be

bottom of page